UWV/gemeente

Effectieve dienstverlening voor UWV & gemeente

De nieuwe participatiewet is van kracht. Er gaat de komende tijd veel veranderen. Peperkamp Coaching & Training kan met zijn expertise en ervaring de juiste ondersteuning bieden bij alle processen die van belang zijn om jongeren en volwassenen met een beperking aan het werk te krijgen én te houden. Wij zijn er klaar voor en gaan graag de samenwerking met UWV en gemeente verder aan. Samenwerken aan succesvolle participatie.


Werkwijze
Peperkamp biedt jongeren en volwassenen met een arbeidsbeperking/arbeidshandicap ondersteuning bij het vinden en behouden van een baan.

Wij werken volgens de support employment methodiek: praktisch en resultaatgericht.


Doelgroepen
Onze doelgroep bestaat uit jongeren en volwassenen

  • met een psychische beperking
  • met een fysieke beperking
  • jongeren uit het praktijkonderwijs of Speciaal Voortgezet Onderwijs

Onze dienstverlening

wij gaan voor het beste resultaat


Sociale activering
Ervaren door te doen

Voor wie werken nog net een stapje te ver is, biedt Peperkamp ondersteuning bij het vinden van een zinvolle dagbesteding of werkervaringsplaats. In samenwerking met diverse bedrijven uit de regio bieden wij werkervaringsplaatsen aan op het gebied van timmeren, schilderen, fietsenmaker, bezorgen, sleutelen, elektra, catering/horeca, administratie enzovoort.


Re-integratie en jobcoaching
Persoonlijke ondersteuning naar en bij werk

Peperkamp onderzoekt en analyseert samen met de kandidaat de kansen, mogelijkheden en beperkingen en stelt een persoonlijk begeleidings-/ontwikkelingsplan op. Met de werkgever bespreken we uitgebreid wat deze van de kandidaat kan verwachten, zodat een duurzame arbeidsinpassing kan plaatsvinden.


Trainingen
Peperkamp biedt gerichte trainingen om de zelfredzaamheid van kandidaten te vergroten. Dit doen wij door middel van sportactiviteiten (in groepsverband en individueel) te combineren met mentale training om zodoende zelfvertrouwen te stimuleren. Ook bieden wij praktische trainingen op het gebied van werknemersvaardigheden, persoonlijke ontwikkeling, solliciteren, presenteren en social media.


Scholing
Voor moeilijk lerenden bieden wij een 5-daagse mondelinge VCA-training met intensieve huiswerkbegeleiding en examen.